Interessant:

Nu ook studiemateriaal in de iTunes Store

nieuws 31 mei 2007 om 15:29

Apple heeft de iTunes Store uitgebreid met een sectie waar (studie)materiaal van gerenommeerde Amerikaanse universiteiten gedownload kan worden. Denk hierbij aan colleges, taallessen, laboratoriumproeven, sportevenementen en campusrondleidingen.

“Dankzij iTunes U heeft nu iedereen gemakkelijk toegang tot educatieve informatie van een aantal van de meeste gerenommeerde universiteiten van ons land”, aldus Eddy Cue, Vice President iTunes bij Apple. “Leren is iets wat je je hele leven blijft doen, en het doet ons genoegen dat we iedereen nu de mogelijkheid kunnen bieden om gratis colleges, lezingen en ander studiemateriaal te downloaden.”

“Al vanaf het allereerste begin heeft Stanford zich ten doel gesteld om de kennis die door onze faculteiten en studenten wordt vergaard, te delen met een breed publiek”, aldus John Etchemendy, directeur van Stanford University. “Onze samenwerking met Apple en iTunes U heeft geresulteerd in een creatieve en innovatieve manier om miljoenen mensen te laten profiteren van onze leermiddelen, onze studiematerialen en onze onderzoeksresultaten – en ze kennis te laten maken met de intellectuele aanpak die zo kenmerkend is voor onze universiteit.”

iTunes U, dat is opgezet in samenwerking met een aantal universiteiten, maakt het gemakkelijker dan ooit tevoren om te blijven leren, extra kennis op te doen, meer aan de weet te komen over een bepaalde onderwijsinstelling en om contact te houden met een universiteit. Informatie van iTunes kan met een klik worden overgezet op een iPod zodat je er altijd en overal naar kunt luisteren. En dat maakt leren nu net zo gemakkelijk als het luisteren naar je muziek. De deelnemende universiteiten zijn Stanford University, UC Berkeley, Duke University en MIT.