Interessant:

Rabobank introduceert mobiele portemonnee

nieuws 22 mei 2007 om 16:37

Rabobank biedt consumenten vanaf vandaag de mogelijkheid om via een mobiele telefoon kleine betalingen te doen met MiniTix. MiniTix is in eerste instantie ontwikkeld voor kleine betalingen op internet en nu dus ook voor betalingen met de mobiele telefoon.

Piet van Schijndel, lid raad van bestuur Rabobank Nederland: "Steeds meer consumenten stemmen bij een TV programma op hun favoriete kandidaat, raadplegen via een mobiele telefoon informatie, downloaden muziek via het internet of willen even snel een concertkaartje kopen. Het gaat daarbij vaak om relatief kleine bedragen. Het is dan handig om zelf te bepalen op welk moment en op welke wijze je betaalt. Het kan altijd met MiniTix."

In december 2003 startte de eerste webwinkel met de nieuwe betaalmethode. De Rabobank omschrijft MiniTix als een chipknip voor mobiel en internet. MiniTix is geschikt voor bedragen van 0,10 tot 10,00 euro. Met MiniTix SMS volstaat het sturen van een sms-bericht om de betaling te verrichten. Iedereen met een Nederlandse bank- of girorekening kan in principe gebruik maken van MiniTix. Voor gebruikers is MiniTix gratis.