Interessant:

Vier jaar cel na mp3-speler ruzie

nieuws 27 april 2007 om 14:28

Donderdag heeft een rechter in Amerika twee tieners veroordeeld tot straffen van maximaal vier jaar voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij een leraar, nadat deze de mp3-speler van één van de jongens in beslag had genomen.

Eén van de daders, Donte Boykin, moest afgelopen februari zijn mp3-speler afgeven aan zijn wiskundeleraar. De leraar had tijdens de les Boykin herhaaldelijk gewaarschuwd over de speler.

Na de les besloot Boykin verhaal te halen. Hij gaf de leraar twee zetten. Een 15-jarige spijbelaar die het tafereel zag en besloot direct mee te helpen met de mishandeling. Hij gaf de leraar drie klappen op het hoofd, waardoor deze viel, en zijn nek brak.

De 18-jarig Boykin moet van de rechter heropgevoed worden op een aparte school. De rechter vond de 15-jarige James Footman zo gewelddadig dat deze de jeugdgevangenis in moet voor een periode van maximaal vier jaar.

Het aantal gevallen van geweld rondom de mp3-speler en andere gadgets neemt hand over hand toe. Meestal veroorzaken de gevallen een hoop onrust in de bevolking. De beruchte mp3-moord in België is daarvan het meest spraakmakende voorbeeld.