Interessant:

Sateliettelefonie bij Vodafone

nieuws 16 augustus 2002 om 16:32

Klanten van Vodafone in Nederland kunnen nu in afgelegen gebieden waar geen GSM-dekking is bellen en gebeld worden en gebruik maken van de eigen Vodafone diensten.

Dit kan bijvoorbeeld in de woestijn en in uitgestrekte berggebieden. In die gebieden kunnen Vodafone klanten met hun Vodafone SIM-kaart mobiel communiceren via het satelliet netwerk van Thuraya. Naast het bellen en gebeld worden kunnen Vodafone klanten ook hun voicemail uitluisteren en SMS-berichten versturen en ontvangen. Deze nieuwe mogelijkheid brengt het totaal aantal landen waar Vodafone klanten kunnen roamen op 161.

Door deze uitbreiding van de mobiele dienstverlening in het buitenland kunnen bijvoorbeeld zeezeilers, bergbeklimmers of mensen werkzaam in de offshore industrie waar ze ook zijn gebruik maken van hun abonnement bij Vodafone. Met een mobiel toestel geschikt voor satelliet telefonie dat te huur is op Schiphol, en hun Vodafone SIM-kaart kunnen klanten van Vodafone in Nederland in 99 landen gebruik maken van het satelliet netwerk van Thuraya.

Deze toestellen zijn tevens uitgerust met een GPS-ontvanger, zodat bijvoorbeeld iemands exacte positie per SMS bekend kan worden gemaakt. Klanten van Vodafone kunnen in de volgende gebieden tegen concurrerende tarieven gebruik maken van het netwerk van Thuraya: Europa, Noord- en Centraal Afrika, het Midden Oosten, Centraal AziŽ en India.

In deze gebieden kunnen Vodafone klanten vrij roamen tussen stedelijke gebieden met GSM-dekking en afgelegen gebieden die alleen bereikt kunnen worden via de satelliet. Meer informatie over gedetailleerde dekkingskaarten, gebieden waar Vodafone haar dienstverlening heeft uitgebreid en tarieven staat op www.vodafone.nl.

Vodafone