Interessant:

Mobiel bellen aan boord Air France toestellen

nieuws 23 april 2007 om 19:23

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France biedt zijn passagiers vanaf juli de mogelijkheid om hun mobiele telefoon aan boord te gebruiken. Air France rust zijn Airbus A318-vliegtuigen uit met apparatuur, waardoor passagiers hun mobieltjes aan boord kunnen gebruiken.

Voorlopig kunnen passagiers van Air France hun mobieltje alleen gebruiken voor het versturen en ontvangen van sms'jes en e-mailberichten. Middels een enquête vraagt Air France wat de passagiers van de mobiele telefoniedienst vinden. Bij voldoende animo overweegt Air France om ook de mogelijkheid te bieden voor spraakdiensten.

Onlangs besliste de Amerikaanse luchtvaartautoriteit dat het belverbod aan boord van Amerikaanse vliegtuigen gehandhaafd blijft. In België is men juist blij met het vooruitzicht om op grote hoogte mobiel te kunnen bellen, zoals blijkt uit het besluit van het Belgisch Instituut voor Telecommunicatie. Hierdoor mogen vliegtuigpassagiers, boven Belgisch grondgebied mobiel bellen aan boord van het vliegtuig.

Gizmodo