Interessant:

LG biedt standaard mobiele Google ervaring

nieuws 11 april 2007 om 11:11

De toestellen van LG worden voortaan geleverd met Google Search en mobiele versies van Google Maps, Blogger en Gmail. Dit hebben LG en Google dinsdag bekend gemaakt in een persbericht.

"We ontwikkelen continu nieuwe standaarden voor mobiele apparatuur. Om die reden zijn we zeer verheugd over deze samenwerking met Google. Gezamenlijk bieden we consumenten en zakelijke gebruikers de ultieme mobiele ervaring”, zegt Paul Bae, Vice-President Product Planning Team Mobile Communications van LG Electronics. “Door onze mobiele telefoons uit te rusten met Google-diensten, profiteren gebruikers van eenvoudige toegang tot hun favoriete internetdiensten zonder dat ze daarvoor een pc nodig hebben. Ze kunnen zo altijd en overal communiceren."

De telefoons met vooraf geïnstalleerde Google-producten en -diensten zijn vanaf dit kwartaal verkrijgbaar in Europa, Noord-Amerika en Azië. De Google-diensten zijn met een druk op de knop beschikbaar voor de gebruikers. Hiervoor is een speciaal icoontje opgenomen in het menu.

"Dankzij de samenwerking met LG bieden we mobiele-internetgebruikers overal en altijd krachtige applicaties en gepersonaliseerde informatie”, zegt Deep Nishar, directeur Productmanagement bij Google. “Gebruikers in de gehele wereld hebben via onze zoekmachine informatie direct bij de hand en kunnen met Gmail overal communiceren. Daarnaast kunnen ze via Blogger vrienden en bekenden op de hoogte houden van hun leven."