Interessant:

KPN moet gegevens torrent-beheerder vrijgeven

nieuws 5 januari 2007 om 16:09

De rechter heeft KPN opgedragen om de persoonsgegevens van de beheerder van DutchTorrents.org bekend te maken aan Stichting Brein. Stichting Brein had KPN voor de rechter gedaagd, omdat KPN de gegevens van zijn klant niet zomaar wilde afstaan. Brein daagde eerder provider Chello voor de rechter, voor het verkrijgen van persoonsgegevens.

De beheerder van DutchTorrents.org maakte gebruik van een internetverbinding van KPN. Brein verzocht de man om zijn activiteiten te stoppen, de website bood namelijk links aan naar video's, muziek en software. De website bleef echter online, ondanks de verzoeken van Brein.

Brein probeerde vervolgens om de site via KPN op zwart te krijgen. KPN wilde niet meewerken aan het verzoek, waarop Brein KPN voor de rechter daagde. De rechter oordeelde dat KPN de persoonsgegevens van de beheerder van DutchTorrents.org aan Brein bekend moet maken. Indien de beheerder de site weer online zet, dan moet KPN de verbinding afsluiten van de rechter.

De directeur van Stichting Brein is blij met de uitspraak, omdat nu weer eens duidelijk wordt dat het aanbieden van downloadlinks strafbaar is.

Brein zal een schadevergoeding van DutchTorrents.org eisen. Naast de proceskosten van 40.000 euro, eist Brein ook 3.000 euro schadevergoeding per dag dat de website actief was.

NU.nl