Interessant:

Japanse vrouwen controleren hun mannen via gsm

nieuws 19 december 2006 om 18:30

Partners blijken massaal elkaars mobiele telefoon te bekijken. Volgens een onderzoek ontdekt een groot deel van de Japanse echtgenotes het overspel van de echtgenoot via zijn mobiele telefoon. Vreemdgaan lijkt een populair verschijnsel in Japan, maar liefst driekwart van de Japanse mannen is ooit vreemdgegaan, 30 procent geeft toe nog steeds vreemd te gaan.

Ongeveer een vijfde vreemdgangers werd gesnapt doordat de echtgenote inzage kreeg in de mobiele telefoon. Japanse echtgenotes blijken de mobiele telefoon van hun echtgenoten goed in de gaten te houden.

Soms hoeven vrouwen niets eens de sms'jes te lezen om achter het overspel te komen. Veel Japanse mannen die vreemdgaan, gaan op een aparte manier om met hun mobieltje. Zo verstoppen vreemdgangers hun mobieltje onder hun kussen, met het smoesje dat ze het mobieltje willen gebruiken als wekker.

Het zijn echter niet alleen de vrouwen die hun vriendjes en echtgenotes betrappen op overspel. Ongeveer negen procent van de mannen heeft zijn vriendin ooit betrapt op vreemdgaan door haar mobiele telefoon te bekijken.

Mainichi Daily