Interessant:

Russische overheid sluit AllofMP3 onder druk WTO

nieuws 29 november 2006 om 17:07

Na maanden van verwijten aan het adres van AllofMP3 en het stellen van een ultimatum, lijkt het doek definitief te vallen voor deze Russische muziekdienst. De Russische overheid is genoodzaakt de omstreden muziekdienst uit de lucht te halen, aangezien sluiting van AllofMP3 als eis wordt gesteld voor Ruslands toelating tot de World Trade Organisation (WTO).

Rusland en de Verenigde Staten zijn al enkele maanden in onderhandeling. Over het toetreden van Rusland tot de Wereld Handelsorganisatie (WTO). AllofMP3 wordt door velen buiten Rusland gezien als illegaal, aangezien artiesten niets terugzien voor de verkoop van hun muziek via de website.

Verschillende creditcardmaatschappijen keerden AllofMP3 al eerder de rug toe, nu ook de Russische overheid zich van de muziekdienst afkeert, lijkt voortbestaan onmogelijk.

Rusland belooft ook om andere omstreden online muziekverkopers aan te pakken. Er zal ook een strengere wet rondom intellectueel eigendom komen in Rusland. AllofMP3 heeft altijd volgehouden niets illegaals te doen, aangezien zij onder de losse Russische wet op het auteursrecht opereerden.

NU.nl