Interessant:

Sony breidt assortiment navigatiesystemen uit

nieuws 1 november 2006 om 17:42

Sony introduceert twee nieuwe nav-u navigatiesystemen. De NV-U51 en NV-U71T zijn eenvoudig te bedienen met de ‘Gesture Command’ touchscreen-bediening. Door met de vingertop een lijn of vorm op het scherm te tekenen geeft de bestuurder opdrachten aan de nav-u. Met deze Gesture Command-functie hoeft de bestuurder geen ingewikkelde menu’s te doorlopen.

Beide modellen hebben een 3,5-inch beeldscherm met een speciale anti-reflectiecoating die schitteringen bij fel zonlicht vermindert. Dankzij de grote toetsen en pictogrammen voor functieselectie en bestemmingsinvoer is de bediening intuďtief. Een nieuw hoofdmenu dat bij het inschakelen verschijnt, biedt directe toegang tot 'Navigatie', 'In de omgeving zoeken' en andere sleutelfuncties.

Voor nog meer veiligheid en gemak geven beide modellen ook luchthavens, tankstations, cafés, restaurants en speciale bestemmingen weer, waardoor bestuurders eenvoudiger de weg kunnen vinden in onbekende omgevingen. Onderweg worden steeds de vier dichtstbijzijnde speciale bestemmingen weergegeven.

De NV-U71T volgt ook real-time uitzendingen van Traffic Message Channel-informatie (optioneel bij de NV-U51), wat voortdurende routebegeleiding bij knelpunten mogelijk maakt.

Het door Sony ontwikkelde bevestigingssysteem maakt gebruik van een flexibele kleefgel. Deze biedt ook bij lagere temperaturen, stevige bevestiging aan de voorruit of zelfs op het dashboard. Dankzij de speciale bevestiging blijven er tijdens het gebruik minder snel kringen achter op de voorruit. In de praktijk blijkt dit de kans op inbraak te verminderen.

Beide navigatiesystemen worden geleverd met een gratis abonnement op flitspaallocaties en de updateservice. Beide modellen zijn voorzien van de nieuwe SiRFstarIII GPS-module. Naast kortere actualisatietijden biedt deze krachtige chipset een grotere gevoeligheid voor een nauwkeurigere, positieve navigatie-ervaring. Dit is een groot voordeel op plaatsen waar GPS-systemen de satellietsignalen minder goed kunnen ontvangen. Het geďntegreerde geheugen van 512MB van de NV-U51 bevat kaarten van afzonderlijke landen, terwijl het 2GB geheugen van de NV-U71T een pan-Europese kaart biedt.

De NV-U51 en NV-U71T zijn leverbaar vanaf december 2006, voor respectievelijk 299 euro en 449 euro.