Interessant:

Russische muziekwinkel reageert op kritiek WTO

nieuws 9 oktober 2006 om 17:48

Vorige week kreeg de Russische online muziekwinkel Allofmp3 een storm aan kritiek te verduren. Nadat de Nederlandse Consumentenbond Allofmp3 uit zijn vergelijkend warenonderzoek schrapte, uitte de internationale handelsfederatie zijn zorgen over Allofmp3. Na al die kritiek, vond men het bij Allofmp3 tijd voor een reactie.

Volgens de tegenstanders van Allofmp3 zou het bedrijf illegaal handelen en geld verdienen over de ruggen van de artiesten. De mensen achter Allofmp3 houden echter vol dat zij volledig legaal handelen, zij voldoen namelijk aan de Russische auteurswet. De Russische auteurswet is echter veel losser dan andere nationale auteurswetten. Allofmp3 waarschuwt adviseert zijn klanten dan ook om eerst de auteurswetten in eigen land te controleren.

Het is nog onduidelijk of de oproep van een Amerikaans WTO-lid aan de Russische overheid, om Allofmp3 op te heffen, enig effect gehad heeft.

De Russen hebben in hun verklaring niets laten doorschemeren over eventuele veranderingen in hun manier van muziek verkopen. Voorlopig blijft Allofmp3 prijzen hanteren die ongeveer tien keer zo laag zijn als die van bijvoorbeeld de Apple iTunes Music Store.

WebWereld