Interessant:

Ahold verzuimt .mobi-domein te registreren

nieuws 27 september 2006 om 16:12

Vanaf deze staat het iedereen vrij om een internetdomein te registreren dat eindigt met .mobi. Dit zogenaamde Top Level Domain is bedoeld voor sites die zich richten op mobiele toestellen. Niet iedereen ziet echter het nut in van nog een domein. Veel bedrijven zijn hier dan ook tegen.

In Nederland blijkt dat Ahold is vergeten om de .mobi-domeinen te registreren van veel van zijn merknamen. Zo legde Ahold wel ahold.mobi vast, maar deed het Zaanse bedrijf dit niet voor albert.mobi, etos.mobi of voor gallengall.mobi.

Het is echter onwaarschijnlijk dat domeinkapers hier een slaatje uit kunnen slaan. Ahold staat als bedrijf namelijk sterk in een eventuele rechtszaak.

Andere grote bedrijven, zoals het Amerikaanse telecombedrijf Verizon, zijn zelfs helemaal tegen het .mobi-domein, aldus Planet Multimedia. Verizon registreerde verizon.mobi alleen om te voorkomen dat domeinkapers er met het webadres vandoor gaan.

Critici zien het nut van een speciaal domein voor mobiele websites niet in, aangezien de meeste mobiele apparaten al om kunnen gaan met het gros van de huidige internetpagina's. Bovendien vergt het intikken van het ".mobi" op een mobiele telefoon tien handelingen, niet bepaald simpel. Tegenstanders zijn ook bang dat het nieuwe domein zal leiden tot een wildgroei aan webadressen.

NU.nl