Interessant:

Vastmobiel dienst Orange heet Unique

nieuws 25 september 2006 om 14:03

Orange heeft vandaag meer bekend gemaakt over Unique, de dienst die vaste en mobiele telefonie combineert in één toestel. Thuis bellen met Unique kost een kwart cent per minuut. Unique is vanaf 17 oktober verkrijgbaar.

Aan Unique ligt UMA-technologie (unlicensed mobile access) ten grondslag. Thuis wordt door middel van wifi gebeld over het internet. De telefoon zoekt hiervoor automatisch contact met de Livebox. Buitenshuis wordt er overgeschakeld op het gsm-netwerk. De telefoon switcht tijdens het bellen naadloos tussen het vaste en het mobiele netwerk. Een icoon op het toesteldisplay geeft aan op welk netwerk gebeld wordt.

Tijdens de persbijeenkomst in Parijs zei Didier Lombard, CEO van France Telecom Group: ‘Met de introductie van Unique brengt France Telecom een werkelijk geconvergeerd product onder het Orange merk in Europa op de markt. Met Unique kunnen consumenten dagelijks deelnemen aan de New Experience of Telecommunications die France Telecom eerder als strategie heeft aangekondigd’.

Er zijn vanaf 17 oktober twee toestellen met UMA verkrijgbaar; de Nokia 6136 en de Samsung P200. De telefoons zijn gratis bij een Orange abonnement vanaf Orange € 25 en een tweejarig contract.