Interessant:

Fabrikanten zetten zich in voor milieuvriendelijke gsm

nieuws 22 september 2006 om 01:16

De laatste tijd liggen fabrikanten van mobiele telefoons onder vuur, omdat hun apparaten schadelijk zouden zijn voor het milieu. Fabrikanten Nokia, Motorola, Panasonic en Intel hebben zich voorgenomen om op milieuvriendelijke wijze mobieltjes te gaan produceren. Ook operators Vodafone en France Télécom sluiten zich bij het initiatief aan.

De bedrijven willen het gebruik van schadelijke stoffen bij de productie van mobieltjes stopzetten. Ook willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat steeds meer mobiele telefoons gerecycled worden.

Naast het terugdringen van het gebruik van gevaarlijke stoffen in de fabricage van de toestellen, willen de fabrikanten consumenten informeren over het recyclen van hun oude mobieltjes.

Milieuorganisatie Greenpeace onderzocht onlangs het gebruik van schadelijke stoffen in de productie van elektronica. Nokia bleek milieubewust om te gaan met de productie van zijn producten, terwijl Motorola beschuldigd werd van het gebruik van schadelijke stoffen in zijn productieproces.

NU.nl