Interessant:

Apple iPod en Microsoft Zune nu al in prijzenoorlog

nieuws 20 september 2006 om 17:49

Microsoft gaat met zijn Zune muziekspeler de directe concurrentie aan met de mateloos populaire Apple iPod. Vandaag verscheen de prijs van de Zune muziekspeler kortstondig op internet, de muziekspeler van Microsoft zou 284 dollar moeten gaan kosten. Inmiddels lijkt een heuse prijsoorlog tussen Apple en Microsoft een feit te zijn.

Amerika's grootste winkelketen, Wal-Mart, zette per ongeluk de prijs van de Zune muziekspeler op zijn site. De Zune komt pas rond de kerst uit en al snel was de prijs niet meer te lezen op de website. Toch verspreidde de prijs van de Zune zich razendsnel over het internet.

De prijs van 284 dollar voor de Zune, ligt 16 dollar onder de prijs van een nieuwe Apple iPod met dertig gigabyte geheugen. Onmiddellijk verlaagde Apple de prijs van de iPod dertig gigabyte naar 249 dollar, hiermee zette Apple de eerste stap in een ware prijsoorlog.

Een medewerker van Microsoft verklaarde onmiddellijk dat potentiële kopers van de Zune nooit afgeschrikt zouden worden door de prijs in vergelijking met een iPod. Hiermee impliceert deze Microsoft medewerker dat de introductieprijs van de Zune wel eens in de buurt van de 249 dollar zou kunnen liggen.

De consument lijkt in eerste instantie te profiteren van de rivaliteit tussen Microsoft en Apple, aangezien de prijs van een Apple iPod in één dag met 50 dollar gedaald is. Pas met de officiële lancering van de Zune zal alles duidelijk worden.

Engadget