Interessant:

Microsoft heeft grootse plannen met Zune

nieuws 15 september 2006 om 12:07

Microsoft wil met zijn Zune concept een compleet nieuw platform voor multimedia neerzetten. Binnen Zune worden muziekdiensten, filmdiensten en apparatuur gecombineerd. Microsoft heeft nu enkele details over de Zune muziekspeler bekendgemaakt. De directeur van Zune maakte tevens bekend dat een telefoon van Zune in de maak is.

Het was al langer bekend dat de Zune muziekspeler in drie kleuren verkrijgbaar zal zijn (zwart, bruin en wit). Ook de opslagcapaciteit van 30 gigabyte en de ingebouwde fm-radio zijn nu officieel bevestigd door Microsoft.

De Zune muziekspeler wordt bij aanschaf geleverd met muzieknummers van het platenlabel Astralwerks Records, onderdeel van EMI Music. Microsoft maakte ook bekend dat de Zune muziekdienst, Zune Marketplace zal gaan heten.

De General Manager van Zune heeft tijdens een persconferentie verklaard dat er in de toekomst zeker een mobiele telefoon zal verschijnen onder de Zune-vlag.

Prijzen van de eerste Zune producten zijn nog niet bekend. Microsoft wil de eerste Zune muziekspeler voor de kerst uitbrengen.

Webwereld