Interessant:

iTunes Movie Store zal in september van start gaan

nieuws 4 september 2006 om 10:52

Er gonsden al enige tijd geruchten dat iTunes speelfilms zou gaan verkopen. Apple heeft min of meer toegegeven dat de iTunes Movie Store ergens in september zijn digitale deuren zal openen. De verwachte prijs van iTunes Movies liggen tussen de 9,99 en 14,99 dollar.

Om illegale verspreiding van iTunes Movies te voorkomen, zullen de bestanden voorzien worden van unieke kopieerbeveiliging. Hierdoor zijn de bestanden niet op elk apparaat af te spelen, Apple wil er wel voor zorgen dat iTunes-gebruikers hun gedownloade films op dvd kunnen branden.

Om de iTunes Movie Store tot een succes te maken is Apple afhankelijk van de filmstudio's in Hollywood. De filmstudio's zijn echter huiverig om een samenwerking met Apple aan te gaan, aangezien ze veelal een contract hebben met Walmart. Veertig procent van de Amerikaanse dvd's wordt via deze supermarktketen verkocht.

Volgens Business Week heeft Apple op dit moment in elk geval al een contract met Walt Disney. Dat Apple topman Steve Jobs de grootste aandeelhouder is van Disney zal zeker meespelen. Bronnen in Holywoord zeggen verder dat Fox Entertainment en het minder bekende Lions Gate Entertainment ook interesse hebben in de plannen van Apple, maar alleen als er nog meer studio’s meedoen.

Het Amerikaanse zakenblad Business Week verwacht dat Apple in de maand september een nieuwe iPod zal aankondigen.

NU.nl