Interessant:

Wereldwijd mobiel bellen tegen lage kosten

nieuws 22 augustus 2006 om 13:28

Vanaf 22 augustus ziet de nieuwe Nederlandse startup Nimbuzz het levenslicht. Met Nimbuzz is het mogelijk om internationaal mobiel te bellen tegen lokale kosten. Daarnaast kan er gechat worden met MSN of Google Talk buddies.

Nimbuzz is gratis te downloaden en te installeren op de mobiele telefoon. Nimbuzz is verkrijgbaar in twee varianten, Nimbuzz Voice en Nimbuzz Text & Chat. Nimbuzz Text & Chat is een alternatief voor sms. Nimbuzz Voice maakt wereldwijd bellen tegen lokale kosten mogelijk. Beide programma’s werken zowel via de PC als de mobiele telefoon.

"Met alleen in Europa al meer dan 60 miljoen MSN-gebruikers op het Internet verwachten wij een groot gebruik van Nimbuzz als toepassing om met de mobiele telefoon te chatten", aldus Evert Jaap Lugt (CEO Nimbuzz). “Mobiele telefonie is nog belachelijk duur, niet innovatief en nog te weinig fun! Nimbuzz is een ambitieus initiatief om daadwerkelijke verandering te brengen in de wereld van mobiele telefonie.”

“Deze dienst is zeer goed te vergelijken met de PC-georiënteerde dienst van Skype, waarmee je gratis tot goedkoop kunt bellen”, aldus Martin Smink (COO Nimbuzz). “Wat Skype biedt voor de PC, biedt Nimbuzz voor de mobiele telefoon!”

Met Nimbuzz Voice bel je naar een lokaal nummer in Nederland, waarna de rest van het gespre via Voice over IP wordt afgehandeld. Hierdoor is het ook mogelijk om PC-gebruikers te bellen. Nimbuzz Text & Chat gebruikt een GPRS data-verbinding om chat- of sms-berichten tussen twee Nimbuzz gebruikers te versturen.

Nimbuzz is een Nederlandse ‘Start-up company’ met wereldwijde ambities. De onderneming wordt financieel ondersteund door Mangrove Capital Partners uit Luxemburg. Dit bedrijf heeft vorig jaar grote bekendheid verworven met de financiering en verkoop van het bedrijf Skype.

Zie ook: http://www.nimbuzz.com