Interessant:

Agenten raken hun mobieltje wellicht kwijt

nieuws 31 juli 2006 om 16:50

Mobiel bellen kan flink in de papieren lopen, vooral bij grote bedrijven kunnen de werknemers voor nota's van miljoenen euro’s zorgen. Volgens Tweede Kamerlid Algra geeft het Landelijke Korps Politiediensten veel te veel uit aan het gebruik van mobiele telefoons, terwijl dit niet nodig zou zijn. Als het aan deze CDA'er ligt komt er snel een eind aan deze verkwisting.

Algra pleit ervoor dat alle mobiele telefoonabonnementen die de agenten op kosten van de staat hebben, worden beëindigd. Volgens Algra kunnen de agenten het beste alle communicatie afhandelen via hun eigen digitale netwerk, het zogenaamde C2000-netwerk.

Het C2000-netwerk is sinds 2004 in de lucht en is bedoeld voor de communicatie tussen hulpdiensten. Het is een volledig digitaal netwerk, dat gebruikt kan worden met een portofoon of een mobiele telefoon.

Twintig procent van de agenten heeft een mobiele telefoon op kosten van de staat, het opheffen van deze abonnementen levert de staat een flinke besparing op. Algra gaat een stap verder en pleit ervoor dat alle rijksambtenaren gaan bellen via C2000.

NU.nl