Interessant:

Mobiel betalen met Visa

nieuws 7 juli 2006 om 11:10

Europese kaarthouders van Visa kunnen vanaf nu ook betalen met hun mobiele telefoon. De nieuwe dienst loopt via Verified by Visa (VbV). Zwitserland is het eerste land waar van de nieuwe dienst gebruik gemaakt kan worden.

VbV garandeert de beveiliging van de transactie door de identiteit van de gebruiker te koppelen aan een wachtwoord. Visa speelt met de lancering van de nieuwe dienst in op de wens van mobiele bellers om ook (kleine) transacties mobiel te betalen.

In Zwitserland werkt Visa samen met de Cornèr Bank en Telekurs Multipay om transacties mogelijk te maken. De winkel Sunrise Musicfinder biedt als de eerste winkel in Europa de nieuwe dienst aan haar klanten.

Michiel Wielhouwer, Country Manager Visa Nederland: “De wereldwijde "Verified by Visa" beveiligingsservice was voorheen ontworpen om betalingen via Internet veiliger te maken. In Europa zijn er 11.7 miljoen Visa kaarthouders en 54.000 distributeurs die al gebruik maken van de nieuwe techniek. Wij hebben gestreefd naar een universele beveiligingsmethode die betalingen via de mobiele telefoon net zo gemakkelijk en veilig laat verlopen als een betaling gemaakt op het internet.”

“De hedendaagse consument wil in staat zijn om te kunnen winkelen waar en wanneer het hem uitkomt. Verified by Visa is een open, door software ondersteund platform dat te allen tijde beschikbaar is voor alle Visa kaarthouders in Zwitserland en de rest van Europa”, Aldus Jon Prideaux, Executive Vice President Marketing, Visa Europe.