Interessant:

Microsoft komt met de ultieme mediaspeler

nieuws 6 juli 2006 om 21:31

Het is al langer bekend dat Microsoft graag met een concurrent voor de Apple iPod mediaspeler wil komen. Vandaag lekten er enkele belangrijke details over deze plannen van Microsoft. Microsoft's antwoord op de Apple iPod zou veel meer zijn dan een simpele muziekspeler, Microsoft wil een zeer complete mediaspeler aan het publiek tonen.

Volgens verschillende anonieme bronnen gaat het bij Microsoft niet alleen om het toestel zelf, het bedrijf uit Redmond zou al in vergevorderde besprekingen gewikkeld zijn met content providers.

Het Microsoft-toestel krijgt een kleurenscherm dat groter is dan het scherm van een iPod Video. Bovendien wordt het apparaat voorzien van draadloos internet.

Via internet kunnen gebruikers dan Xbox spelletjes spelen en muziek downloaden op hun Microsoft multimediaspeler. Opvallend is dat Microsoft van plan zou zijn om nieuwe eigenaren van de Microsoft multimediaspeler gratis te voorzien van hun reeds gekochte iTunes-nummers. iTunes-nummers kunnen namelijk alleen op de iPod worden afgespeeld, Microsoft koopt deze nummers als het ware nog een keer, om tegemoet te komen aan hun nieuwe klanten.

Als alle geruchten kloppen, dan kunnen we voor deze Kerst de Microsoft multimediaspeler in de winkels verwachten.

Engadget