Interessant:

iPod als personal trainer dankzij Nike Plus

nieuws 26 mei 2006 om 17:20

Apple en Nike bundelen hun krachten in het Nike+iPod-programma. De Nike Plus-schoenen en de Apple iPod muziekspeler kunnen via draadloze verbindingen met elkaar communiceren, waardoor sporters feedback over hun prestaties krijgen. Nike+iPod combineert muziek en coaching in een product, prestaties kunnen worden bijgehouden via het internet.

Nike en Apple lanceren en speciale Nike+iPod Sport Kit, die bestaat uit Nike schoenen met een speciale sensor en een ontvanger voor de iPod. De Nike+ schoenen kunnen communiceren met een iPod Nano. Op het scherm van de Nano kan de loper tijdens het sporten informatie over de gelopen afstand, de snelheid en het calorieverbruik aflezen. Deze informatie wordt ook gesproken doorgegeven via de hoofdtelefoon.

Bij het Nike+iPod-programma speelt ook het internet een belangrijke rol. Via een persoonlijke website op Nikeplus.com, kunnen lopers hun persoonlijke prestaties bijhouden. In de iTunes Music Store komt een aparte sectie met Nike Sport Music, waar je muziek kan vinden die past bij een sportieve work-out.

Nike grijpt dit moment ook aan om allerlei sportkleding met opbergvakjes voor de iPod te lanceren.

Planet Multimedia