Interessant:

MTV en Microsoft bundelen krachten tegen iTunes

nieuws 15 mei 2006 om 22:19

Microsoft gaat met MTV samenwerken in de strijd tegen de koppositie die de Apple iTunes Music Store heeft. De muziekdienst van de softwaregigant uit Redmond en televisiezender MTV heet Urge.com en wordt gelijktijdig met Windows Media Player 11 gelanceerd. Het vernieuwde Urge.com is alleen voor Amerikaanse internetters beschikbaar.

Microsoft en MTV lanceren Urge eerst als experiment, het is nog onduidelijk of het project ooit de testfase zal ontgroeien.

Een van de meest besproken zaken bij legale muziekdiensten, is de betalingsvorm. Microsoft en MTV hanteren een heel speciale abonnementsvorm, waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt downloaden. Zodra het abonnement stopgezet wordt, is de muziek echter niet meer af te spelen. Dit zou betekenen dat Urge-klanten een levenslang abonnement moeten afsluiten.

Urge biedt ook de mogelijkheid om losse nummers te kopen, voor bijna dezelfde prijs als bij iTunes. MTV voegt ook allerlei video-downloads toe aan Urge, variërend van fragmenten uit televisieshows tot weblogs over muziekstijlen.

Planet Multimedia