Interessant:

Amsterdams bedrijf tovert TomTom om in media center

nieuws 3 april 2006 om 16:14

Navigatie-pda's hebben ťťn doel, de automobilist op een zo efficiŽnt mogelijke manier naar zijn bestemming leiden. Het Amsterdamse bedrijf Makayama tovert de navigatie-pda's van TomTom om in een dvd-speler. Hun software zet dvd's om in bestanden die op TomTom's en digicams afgespeeld kunnen worden. 75.000 mensen maken al gebruik van de software.

Makayama biedt zijn softwarepakket Movie Studio for TomTom aan voor een prijs van 29,95 euro. Het softwarepakket werkt met bijna alle merken navigatie-pda's.

Via Movie Studio for TomTom worden dvd-films in bestanden omgezet die op losse geheugenkaartjes passen. Deze kaartjes kunnen vervolgens gelezen worden door navigatie-pda's of digitale camera's.

Makayama begeeft zich in een grijs gebied met zijn software. In veel landen is het namelijk niet toegestaan om een kopie te maken van een officiŽle dvd. Toch denkt Makayama dat er genoeg te verdienen valt aan de 129 landen voor het kopiŽren van een officiŽle dvd voor eigen gebruik wel toegestaan is. In Nederland is het maken van een zogenaamde thuiskopie overigens gewoon toegestaan.

Emerce