Interessant:

Beschermer van auteursrechten beschuldigd van piraterij

nieuws 26 januari 2006 om 23:21

De belangenbehartigers van de Amerikaanse entertainmentindustrie zijn 's werelds felste tegenstanders van het uitwisselen van bestanden via internet. Al jaren voeren deze organisaties een hetze tegen gebruikers van programma's als KaZaA, BitTorrent en eMule. Een van die organisaties wordt nu zelf beschuldigd van piraterij.

In Amerika komt de Motion Picture Association of America (MPAA) op voor de belangen van filmmakers. Een filmmaker meent echter dat de MPAA een illegale kopie van zijn nieuwste film heeft gemaakt.

Filmmaker Kirby Dick stuurde zijn nieuwste film op naar de MPAA, om deze te laten keuren. Zonder deze keuring kan de film niet in Amerikaanse bioscopen draaien.

De MPAA heeft echter een kopie van Dick's nieuwste film gemaakt, om onder zijn keuringsmeesters te verspreiden. Dick is echter niet zo blij met deze kopieën, de MPAA schendt hiermee zijn auteursrechten. Vandaar dat Dick een officiële klacht indiende.

Pikant detail is het onderwerp van Dick's film. This Film Is Not Rated Yet handelt namelijk over de kromme standaarden die de MPAA hanteert bij het keuren van films.

WebWereld