Interessant:

Amerikanen starten onderzoek naar prijzen legale MP3's

nieuws 27 december 2005 om 19:15

De komst van online muziekdiensten zou een einde moeten maken aan de illegale muziekdiensten. Toch stapten lang niet alle internetters over op betaalde muziekdiensten, men vond deze simpelweg te duur. De Amerikaanse openbare aanklager denkt er net zo over en start een onderzoek naar mogelijke onderlinge prijsafspraken.

De Amerikaanse openbare aanklager, Eliot Spitzer, gaat de gangen na van vier grote platenlabels. Tijdens zijn onderzoek wil Spitzer bekijken of Warner Music, Sony BMG, EMI en Universal stiekeme afspraken hebben gemaakt, om de prijzen van hun downloads kunstmatig hoog te houden.

Het onderzoek begon doordat de platenlabels ruzie kregen met de Apple iTunes Music Store. Apple hanteert een vaste prijs van 99 eurocent per nummer, de platenlabels willen een hoger bedrag vragen. Apple wilde hier niets van weten en is ook niet van plan om in te binden.

Al dit gekibbel trok de aandacht van Spitzer, die vermoedt dat er meer aan de hand is. Het onderzoek zal enige tijd in beslag nemen, het kan nog even duren voordat legale muziekdownloads goedkoper worden.

nu.nl