Interessant:

Amerikaanse krijgt compensatie wegens GSM straling

nieuws 25 oktober 2005 om 16:45

Voor het eerst in de geschiedenis krijgt iemand een schadevergoeding voor gezondheidsproblemen die het gevolg zouden zijn van GSM straling. Een werknemer van een leverancier van mobieltjes kreeg 25.000 euro schadevergoeding wegens haar ziekte.

De vrouw verloor haar baan en haar ziektekostenverzekering door de hersentumor die zij kreeg wegens GSM straling. De vrouw uit Californië liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter. De rechter en enkele medische wetenschappers stelden dat de hersentumor het gevolg was van haar werkzaamheden, waar zij regelmatig aan GSM straling werd blootgesteld.

In Nederland is een dergelijke uitspraak nog niet mogelijk. Volgens de vakbond FNV is er in in Nederland pas sprake van een beroepsziekte als de zorgplicht van de werkgever is geschonden. Er bestaan simpelweg nog geen richtlijnen voor GSM straling.

Wellicht dat deze Amerikaanse zaak als voorbeeld dient in toekomstige zaken, maar het blijft zeer moeilijk om het verband tussen GSM straling en ziektes aan te tonen.

De vrouw heeft haar schadevergoeding gebruikt om openstaande ziekenhuisrekeningen te betalen.

StopUMTS.nl