Interessant:

Sleutelhanger om je SIM kaart mee te backuppen

nieuws 12 september 2005 om 10:05

Er zijn weinig dingen zo leuk als het uitproberen van je nieuwste mobiele telefoon. Het liefst wil men zo snel mogelijk aan de slag met zijn nieuwe gadget, een van de vervelendste klusjes is het overzetten van de nummers van de oude telefoon naar het nieuwe mobieltje.

Meestal krijgt men een nieuwe telefoon bij het afsluiten van een nieuw abonnement, hierbij hoort ook een nieuwe SIM-kaart. Als alle oude nummers op de oude SIM-kaart staan is het overzetten van de nummers erg lastig. Het kopiëren van de gegevens op SIM-kaarten kan eigenlijk alleen met speciale en kostbare apparatuur.

Het Britse bedrijf Thumbs Up UK Limited brengt een kleine sleutelhanger op de markt die het kopiëren van contactgegevens op de SIM-kaart kinderspel maakt. Het enige dat men hoeft te doen is de SIM-kaart in het sleutelhangertje te stoppen. Indien gewenst kunnen de gegevens ook op een andere SIM-kaart geplaatst worden.

De is niet alleen handig voor mensen met een nieuw mobieltje, men kan de sleutelhanger ook gebruiken als backup in geval van verlies of diefstal.

Portable Gadgets