Interessant:

Dertig plus meest actieve gadgetgebruikers

nieuws 9 juni 2005 om 10:15

Niet tieners, maar dertigers en zelfs veertigers zijn de meest actieve gebruikers van gadgets, zoals MP3 spelers, GSM telefoons en PDA organisers. Dit blijkt uit een onderzoek van Pleon en Interone Worldwide naar het gebruik van nieuwe technologieën.

De meest actieve gebruikers van nieuwe draagbaar apparaten en digitale diensten zijn veel ouder dan eerder werd aangenomen: de meeste leden van de ‘techie’-generatie zijn in werkelijkheid tussen de 30 en 49 jaar oud.

De meerderheid van de meeste actieve gebruikers van draagbare apparaten (60 procent) is ouder dan 30. Terwijl 14- tot 29-jarigen voornamelijk MP3-spelers gebruiken en tijd doorbrengen in online chatrooms, geven mensen van 30 jaar en ouder de voorkeur aan dvd-recorders en digitale tv’s.

Van alle ondervraagden beschikt 54 procent over minimaal twee apparaten, 35 procent over minimaal drie. Meer dan 90 procent van de Europese internetgebruikers beschikt over ten minste één draagbaar apparaat voor nieuwe technologie, zoals een mobiele telefoon met multimedia, een smartphone of een MP3-speler. Multimediatelefoons zijn het meest populair onder consumenten, terwijl het gebruik van MP3-spelers en videospellen duidelijk de populairste vrijetijdsbesteding vormen.

portablegear.nl