Interessant:

KaZaA eigenaren zijn verspreiding nepbestanden zat

nieuws 30 maart 2005 om 17:01

Het gebruik van KaZaA en andere p2p-netwerken neemt de laatste tijd snel af, internetters kiezen voor legale alternatieven of andere ingewikkeldere p2p-programma's. Vooral KaZaA Lite, KaZaA en LimeWire hebben last van nepbestanden.

Een bekend probleem met downloads via KaZaA en LimeWire is het binnenhalen van nepbestanden. Internetters denken een bepaald nummer te downloaden, maar downloaden een heel ander nummer: een MP3'tje dat alleen ruis bevat of een MP3'tje dat slechts een eindeloos herhaald fragment bevat.

KaZaA Lite en LimeWire willen een einde maken aan het aanbod van nepbestanden en bouwen allerlei mogelijkheden in hun software om deze nepbestanden te herkennen.

Toekomstige versies van KaZaA Lite herkennen de nepbestanden en markeren de nepbestanden met een rood pictogram. Hierdoor ziet de gebruiker direct welk nummer de moeite is om te downloaden.

LimeWire pakt de nepbestanden op een andere manier aan, LimeWire-gebruikers kunnen hun bestanden beoordelen. Bestanden met een slechte beoordeling worden automatisch aangemerkt als nepbestanden en verdwijnen op den duur uit het netwerk.

Critici vrezen echter dat KaZaA Lite en LimeWire hun langste tijd gehad hebben, er zijn immers genoeg p2p-alternatieven te vinden die niet geïnfecteerd zijn met nepbestanden.

WebWereld