Interessant:

iTunes volledig mobiel dankzij Motorola iTunes Phone

nieuws 10 maart 2005 om 23:40

Vandaag ging in het Duitse Hannover de twintigste editie van de CeBIT van start. Op deze internationale technologiebeurs werd verwacht dat Motorola zijn iTunes Phone aan het publiek zou tonen. De verwachtingen op de Motorola stand waren dan ook hoog.

Al begin maart kondigden de Amerikaanse mobiele telefoonfabrikant Motorola en de digitale muziekwinkel Apple iTunes hun samenwerking aan

Helaas kon Motorola zijn iTunes Phone niet tonen op deze CeBIT. Op de stand van Motorola was wel een prominente plek ingericht voor Apple iTunes en de Apple iMac computers, om de samenwerking tussen Motorola en Apple extra kracht bij te zetten.

Een woordvoerder van Motorola vertelde PortableGear dat iTunes Phone zeer binnenkort uitkomt en dat nagenoeg alle toekomstige Motorola modellen uitgerust zullen worden met de Apple iTunes software.

De nieuwe Motorola iTunes Phones zijn te gebruiken als muziekspeler en kunnen direct nummers van de iTunes muzieksite downloaden. Door de AAC compressie van de iTunes nummers zullen downloads zowel over GPRS en UMTS netwerken uitgevoerd kunnen worden. Het downloaden via UMTS netwerken zal uiteraard wel sneller verlopen dan via GPRS netwerken.

Nummers die men via de iTunes Phone downloadt kunnen later via de iTunes Software naar de computer of iPod muziekspeler worden geüploaded. Motorola heeft nog zeker twee weken nodig voordat details bekend worden over de lancering van de iTunes Phone, aldus de woordvoerder van Motorola.

portablegear.nl