Interessant:

Siemens brengt SMSjes tot leven met AIVM software

nieuws 9 maart 2005 om 21:52

Donderdag 10 maart gaat de CeBIT 2005 in Hannover van start. Op deze internationale technologiebeurs bij onze oosterburen presenteren fabrikanten hun nieuwste gadgets aan het publiek. Siemens zal onder andere een nieuwe SMS techniek onthullen.

Siemens ontwikkelde de Animated Instant Voice Message (AIVM). Via AIVM kunnen gesproken SMS'jes worden verzonden, bovendien kunnen de gesproken SMS'jes gekoppeld worden aan bewegende beelden.

De AIVM software bewerkt een foto zodanig dat de lippen van de persoon op de foto bewegen, hierdoor lijkt het net of de verzender het SMS'je voorleest.

Siemens presenteert eveneens zijn nieuwste portable multimedia device. Deze Digital Video Broadcast Handheld is geschikt om digitale televisie te ontvangen en op te nemen. De Siemens Digital Video Broadcast Handheld is uitgerust met een 1,3 megapixel digicam, 1024 megabyte geheugen, een LCD kleurenscherm en stereo luidsprekers. Deze Siemens handheld is een prototype en zal pas op de markt komen als Digital Video Broadcast for Handhelds (DVB-H) in gebruik zal zijn.

DVB-H is een standaard voor het doorgeven van digitale televisie voor draagbare gadgets, zoals smartphones en handhelds.

The Register