Interessant:

Sony komt in het voorjaar met antwoord op iPod Photo

nieuws 3 maart 2005 om 23:07

Soms lijkt het of alles wat Apple maakt gegarandeerd een succes wordt. Concurrenten zien dit met lede ogen aan en doen hun best om een antwoord te vinden op de Apple producten. Sony presenteert een geduchte concurrent voor de iPod Photo, de Hi-MD Photo.

Sony is de uitvinder van de minidisc-technologie, dit opslagmedium is technisch zeer goed, maar niet erg bekend onder de meeste consumenten.

Inmiddels is het mogelijk om minidisc's te gebruiken als opslagmedium voor MP3's. Op de moderne minidisc's (MD), de Hi-MD kan zelfs één gigabyte aan data worden opgeslagen.

Met de introductie van de Hi-MD Photo kan de opslagcapaciteit van minidisc's worden gebruikt om foto's op te slaan. In het voorjaar brengt Sony enkele minidisc-spelers op de markt die foto's kunnen weergeven tijdens het afspelen van MP3's of andere muziekbestanden.

Sony is ook van plan om een Hi-MD Photo speler op de markt te brengen die een megapixel digicam aan boord heeft, de MZ-DH10P. Sony heeft wellicht een gat in de markt gevonden door minidisc's als opslagmedium te gebruiken. Losse geheugenkaarten van één gigabyte kosten al gauw 75 euro, terwijl een Hi-MD schijfje hoogstens acht euro kost.

ZDNet (NL)