Interessant:

Overleden bejaarde aangeklaagd wegens MP3s

nieuws 7 februari 2005 om 01:51

In Amerika is een 83 jarige vrouw voor de rechter gedaagd vanwege het aanbieden van meer dan 700 illegale songs op internet. Probleem is echter dat de vrouw al in december overleden is.

De vrouw in kwestie, Gertrude Walton, had een hekel aan computers. Hoe zij in staat is geweest om de songs te downloaden en te verspreiden is een raadsel. De dochter van de vrouw vindt het vervolgen van bejaarden (ook als ze nog leven) erg overdreven. Zij had de RIAA overigens direct aangegeven dat haar moeder overleden was.

In 2003 ontstond er commotie toen de RIAA (Recording Industry Association of America) een 12 jarige met veel juridisch machtvertoon door de knieen dwong. Haar ouders die moesten rondkomen van een sociaal minimum gingen uiteindelijk akkoord met een schikking van 2000 dollar.

De RIAA maakt namens de muziekindustrie jacht op muziekliefhebbers die illegaal muziek verspreiden. Kennelijk kan je niet jong, oud of dood genoeg zijn om door de RIAA aangepakt te worden. De organisatie is nu aan het bekijken hoe ze de zaak tegen de overledene kan staken.

The Register