Interessant:

Apple introduceert iPod met prijs onder honderd euro

nieuws 12 januari 2005 om 23:51

Apple introduceert vandaag de iPod shuffle. De iPod shuffle is kleiner en lichter dan een pakje kauwgom en wordt compleet met draagkoord geleverd. De iPod shuffle is de voordeligste iPod ooit en wordt geleverd in twee modellen.

"De iPod shuffle is kleiner en lichter dan een pakje kauwgum en kost minder dan 100 Euro," aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Bij de meeste muziekspelers die werken met flashgeheugen moeten gebruikers op een piepklein schermpje ingewikkelde toeren uithalen om muziek te zoeken. Met de iPod shuffle luister je op je gemak elke keer naar een nieuwe combinatie van nummers."

De iPod shuffle is gebaseerd op de shuffle-functie die voor het eerst werd toegepast op de iPod en sindsdien gemeengoed is geworden. Deze functie zorgt ervoor dat een willekeurige selectie uit de muziekbibliotheek of afspeellijsten van de gebruiker wordt gemaakt. Daarnaast is de iPod shuffle ideaal voor gebruik met iTunes en de nieuwe automatische vulfunctie van iTunes, waarop inmiddels patent is aangevraagd. Met deze functie wordt automatisch een optimale keuze gemaakt uit de hele muziekbibliotheek op de computer van de gebruiker om de iPod shuffle te vullen met muziek. En wie nummers toch liever in een vaste volgorde wil beluisteren in plaats van in een willekeurige volgorde (bijvoorbeeld om een nieuw album af te spelen), hoeft alleen maar een knopje op de achterkant van de iPod shuffle om te zetten.

De iPod shuffle kan tevens fungeren als draagbare USB-flash-schijf, waarmee gebruikers tot 1 GB ruimte hebben om back-ups van bestanden te maken en bestanden uit te wisselen tussen computers.

De iPod shuffle is het nieuwste model in de ongekend populaire reeks iPod-modellen van Apple. Andere modellen zijn de vierde generatie iPod, de iPod mini, de iPod U2 Special Edition en de iPod photo. Sinds de introductie zijn er meer dan 10 miljoen iPods verkocht. Daarmee is de iPod de meestverkochte digitale-muziekspeler ter wereld.

De populariteit van de iPod heeft tevens een grote markt voor accessoires gecreŽerd. Ook voor de iPod shuffle zijn verschillende optionele accessoires verkrijgbaar. Behalve het bijgeleverde draagkoord is er een armband verkrijgbaar die ideaal is om de iPod shuffle tijdens het sporten mee te nemen. De optionele,doorzichtige sporthoes met draagkoord beschermt de iPod shuffle tegen weer en wind. Het optionele dock is handig om thuis de iPod shuffle te synchroniseren en op te laden. En met de optionele USB-lichtnetadapter kan de iPod shuffle via elk stopcontact worden opgeladen. De batterijduur van de iPod shuffle (tot 12 uur) kan worden verlengd met een optionele batterijset waarin twee AAA-batterijen passen en waarmee de iPod shuffle tot 20 uur langer muziek kan afspelen.

De iPod shuffle-modellen van 512 MB en 1 GB voor Mac en Windows zijn direct verkrijgbaar voor een prijs van respectievelijk 99 Euro en149 Euro. Inbegrepen zijn oordopjes, draagkoord en een cd met iTunes 4.7.1 voor Mac-computers en Windows-pc's.

Apple