Interessant:

Orange en T Mobile breken UMTS samenwerking af

nieuws 10 december 2004 om 18:31

De realisatie van een Nederlands UMTS netwerk voor T-Mobile en Orange heeft een grote vertraging opgelopen. De twee operators zouden gezamenlijk een UMTS netwerk aanleggen, maar Orange lijkt uit het samenwerkingsverband te stappen.

Orange en T-Mobile zouden samen zorgen voor de inkoop van UMTS apparatuur en het aanleggen van een UMTS netwerk. Hier lijkt een einde aan te komen, de operators blijven wel samen reclame voeren voor een UMTS netwerk.

Orange kan via zijn Franse moederbedrijf goedkoper UMTS apparatuur inkopen, hierdoor zijn eerder gemaakte afspraken met T-Mobile niet langer relevant. T-Mobile moet nu op zoek naar een nieuwe leverancier.

Het bedrijf dat de UMTS apparatuur zou leveren aan T-Mobile en Orange, Rann, is dan ook niet langer nodig. De operators hadden deze joint-venture opgericht speciaal voor het aanleggen van een UMTS netwerk. Een deel van de werknemers van Rann worden ondergebracht bij Orange en T-Mobile.

De reeds geplaatste UMTS palen van Orange en T-Mobile worden evenredig onder de operators verdeeld. Het is nog onduidelijk wanneer Orange en T-Mobile hun UMTS netwerk zullen lanceren.

Planet Multimedia