Interessant:

Tiener verwond door exploderend LG mobieltje

nieuws 25 november 2004 om 21:30

Mobiele telefoons blijven hun eigenaren verwonden, onlangs was een 13-jarige Amerikaan slachtoffer van zijn eigen mobieltje. De tiener liep brandwonden op toen zijn GSM dicht bij zijn hoofd ontplofte. De exploderende LG veroorzaakte ook schade aan het huis.

De 13-jarige Michael Sathre, uit Washington, Amerika, kreeg de schrik van zijn leven toen zijn mobiele telefoon van het merk LG onverwachts ontplofte.

De onfortuinlijke tiener liep brandwonden aan nek, oren en handen aan het incident over. Losvliegende delen van het LG mobieltje raakten hem tussen de ogen en zijn oren suisden lange tijd na.

Volgens Michael’s vader leek het alsof er een bom ontplofte, toen het incident plaatsvond. Afgebroken stukken van de mobiele telefoon hebben zich in het plafond geboord.

De familie Sathre dient geen aanklacht tegen LG in. Wel laat de familie het voorval door experts onderzoeken, om zo het aantal slachtoffers in de toekomst te beperken.

In Amerika zijn er de afgelopen twee jaar 83 mobiele telefoons ontploft. Fabrikanten van mobieltjes wijten de explosies aan het gebruik van goedkope namaak-accu's en namaak-opladers.

news.yahoo.com