Interessant:

Prijzenoorlog op SMS markt alleen negatieve gevolgen

nieuws 2 juli 2004 om 23:06

Sinds twee weken woedt er in Nederland een oorlog om de laagste SMS tarieven. KPN gaf het startschot, Telfort en Vodafone reageerden vrijwel direct en verlaagden ook hun prepaid SMS tarieven. De abonnementstarieven voor SMS zullen wellicht ook dalen.

De consument is hier blij mee, die betaalt het liefst zo min mogelijk. Maar analistenbureau Current Analysis verwacht dat de SMS oorlog op den duur negatieve gevolgen zal hebben voor de mobiele telefoniemarkt. De operators zullen namelijk minder winst en omzet draaien, wat voor de lange termijn negatieve gevolgen met zich mee zal brengen.

De analisten baseren hun beweringen op ervaringen met de Scandinavische markt. Daar woedt al een tijdje een SMS oorlog op de zakelijke markt. Het gevolg is dat de verschillende operators elkaar uit de markt drukken met te lage prijzen, waardoor er uiteindelijk te weinig aanbieders overblijven. Current Analysis vergelijkt de SMS prijzenoorlog met de supermarktoorlog, uiteindelijk is geen enkel supermarkt er beter van geworden en verandert er voor de consument ook maar weinig.

Planet Multimedia