Interessant:

Na KPN laat ook Telfort zijn SMS tarieven kelderen

nieuws 22 juni 2004 om 19:21

Slechts enkele dagen nadat KPN Hi zijn SMS prijzen drastisch verlaagde, laat Telfort ook weten zijn SMS tarieven te verlagen. Telfort maakt SMS'en nog goedkoper dan KPN. Betaal je bij Hi KPN negen cent, Telfort klanten betalen slechts acht cent.

Vlak na de prijsverlaging van KPN voor SMS'en via Hi, lieten de grote mobiele operators weten niet mee te doen aan een SMS prijzenoorlog. Nu Telfort zijn prijzen verlaagt, is het waarschijnlijker geworden dat andere mobiele operators zullen volgen.

Consumentenorganisaties klaagden al langer dat Nederlandse bellers teveel betalen voor het verzenden van een SMS bericht. De gemiddelde prijs voor een SMS'je ligt met 22 eurocent hoog boven het Europese gemiddelde. Nu twee Nederlandse mobiele operators hun SMS prijzen laten dalen tot onder de tien eurocent, lijkt de consument voorlopig de lachende derde.

Vodafone, T-Mobile en Orange hebben nog geen reactie gegeven op de prijsverlagingen van Telfort. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we een prijzenoorlog tegemoet zien op het gebied van de SMS tarieven.

Planet Multimedia