Interessant:

Consumenten verkiezen camerafoon boven digicam

nieuws 22 juni 2004 om 19:14

Camerafoons kunnen steeds betere foto's maken. Tegenwoordig is het zelfs zo dat de meeste consumenten de kwaliteit van camerafoon foto's, beter vinden dat de kwaliteit van wegwerpcamera foto's. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat veel mensen geen verschil zien tussen een foto geschoten met een camerafoon en een simpele digitale camera. Dit komt omdat camerafoons met steeds betere fotolenzen worden uitgerust.

Voor het onderzoek werden in totaal 54 foto's genomen. In totaal werden achttien objecten drie maal gefotografeerd. Een keer met een digitale camera, een keer met een camerafoon en een keer met een wegwerpcamera.

Experts verwachten dat er steeds meer diensten zullen komen voor het uitprinten van dergelijke kliekjes. De meeste consumenten hebben toch liever een echte afdruk van een foto. Bovendien komen er ook steeds meer camerafoons op de markt met een resolutie van meer dan een megapixel, wat ten goede komt aan de scherpte en kwaliteit van de foto's.

Cellular News