Interessant:

Apple lanceert 15 juni Europese iTunes MP3 winkel

nieuws 8 juni 2004 om 22:16

Het lijkt erop dat de grote Amerikaanse legale muziekdiensten de weg naar Europa hebben gevonden. Napster was de eerste Amerikaanse dienst die zijn deuren voor het Europese publiek opende. Concurrent Apple gaat op 15 juni Europees.

Apple boekt grote successen met zijn iTunes Music Store in de Verenigde Staten en Apple gaat zijn geluk nu in Europa beproeven. Het staat vast dat er 15 juni iets gaat gebeuren, Apple organiseert dan namelijk een grote persdag. Anonieme bronnen verwachten dat Apple dat de Europese lancering van iTunes bekend zal maken.

Half juni rondt Apple ook zijn gesprekken af met de platenlabels. Beide partijen moeten afspraken maken over de afdracht van royalty's over de auteursrechten. Zonder deze afspraken kan Apple geen muziekdienst beginnen.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Duitsland het eerste Europese land worden dat kan genieten van de legale MP3's van iTunes. De komst van de Europese iTunes zal de introductie van de nieuwe iPod Mini flink versnellen. Eerder dit jaar stelde Apple de Europese introductie van de nieuwe iPod voor onbepaalde tijd uit.

The Register