Interessant:

Mobieltjes vormen explosiegevaar bij tankstations

nieuws 17 mei 2004 om 21:24

Al jaren gaan er geruchten dat mobieltjes explosies veroorzaken bij tankstations. Dit vermoeden werd onlangs bevestigd door een brandweer-commandant, die een mobiel als meest waarschijnlijke oorzaak aanwees van een explosie bij een Mobil tankstation.

Een 21 jarige Amerikaanse student raakte onlangs gewond bij een explosie bij een tankstation, in New Paltz, een plaats in de buurt van New York, Verenigde Staten.

De onfortuinlijke 21 jarige student werd gebeld toen hij zijn auto aan het aftanken was. Toen het personeel een knal hoorde en een fel licht zag bij de student, werd de brandstoftoevoer onmiddellijk stopgezet. Het kwaad was al geschied, maar de student raakte niet verder gewond.

Als de mobiele telefoon inderdaad de oorzaak van de explosie was, heeft dat te maken met een slechte isolatie van het tankmondstuk op de auto. Als daar statische elektriciteit ontstaat is een klein vonkje genoeg voor een ernstige explosie. Wellicht kunnen we na een rookverbod, nu ook een belverbod verwachten op tankstations.

Cellular News