Interessant:

Nieuwe wet verbiedt camerafoon voyeurisme

nieuws 16 mei 2004 om 22:47

Na enkele Aziatische landen is nu ook in het land van de onbegrensde mogelijkheiden een wet tegen camerafoons in de maak. In het voorstel worden 'edele delen' tot fotografisch beschermd gebied uitgeroepen

De zogenoemde 'Video Voyeurism Prevention Act' moet burgers beschermen tegen het ongewenst gefotografeerd worden met camerafoons. In de praktijk gaat het met name om het fotograferen van schaars geklede vrouwen.

Het Amerikaanse parlement heeft de afgelopen maanden aan het wetsvoorstel gewerkt. Afgelopen week is het voorstel ingediend en goedgekeurd door de senaat. In augustus zal het congres zich uitspreken over het voorstel.

De roep om wetten ter bescherming van het portretrecht van burgers wordt steeds sterker. Pornografische getinte websites schromen zich niet om stiekem genomen foto's te plaatsen. De laatste tijd zijn er steeds meer incidenten waarbij ook camerafoons zijn betrokken.

De snelle opkomst van de camerafoon is hier mede debet aan. Ook het handzame formaat speelt natuurlijk een grote rol. De steeds beter wordende kwaliteit van de foto's doet de mate van misbruik alleen maar stijgen.

Planet Internet