Interessant:

Cat S42 met anti-bacteriŽle coating

nieuws 8 december 2020 om 09:45

Bullit Group komt begin volgend jaar met een antibacteriŽle telefoon. Het bedrijf behandelt de reeds bestaande Cat S42 antibacteriŽle technologie van het bedrijf Biomaster.

"We hebben in 2020 doorlopend aandacht gevraagd voor het belang van hygiŽnisch gebruik van mobiele telefoons," zegt Peter Cunningham, VP Product Portfolio bij Bullitt Group. "HygiŽne is van levensbelang voor mensen die in de zorg werken of apparaten delen. Cat phones boden al de zekerheid van smartphones die probleemloos grondig gewassen en ontsmet konden worden. Met de toevoeging van de antibacteriŽle bescherming aan de Cat S42 gaan we nog een stap verder in het beschermen van onze gebruikers - heel belangrijk in de huidige tijd."

Cat S42 specificaties

De Cat S42 is een midrange smartphone met een 5-inch display, geoptimaliseerd voor buitengebruik, touchscreen geschikt voor gebruik met natte vingers of handschoenen. Het toestel draait op Android 10, maar een Android 11 update volgt. Verder kan je rekenen op een Mediatek Helio A20 MT 6761D chipset, 3 GB RAM en 32 GB opslaggeheugen. Foto's maak je met de 13 MP hoofdcamera en de 5 MP selfiecamera. Tot slot zijn bluetooth, NFC en dual sim standaard.

Biomaster bescherming

De actieve antibacteriŽle bescherming van Biomaster maakt gebruik van zilverionen, die tijdens de fabricatie van de Cat S42 een permanente beschermlaag vormen die de groei van microben op de oppervlaktes remt. Biomaster is conform ISO 22196 getest en remt aangetoond de groei van microben met 80% binnen 15 minuten na aanbrengen en met 99,9% binnen 24 uur. Gecombineerd met de reeds bestaande mogelijkheid om de robuuste en waterdichte Cat phones grondig schoon te maken met sop, handgel, schoonmaakdoekjes of zelfs bleek, vormt de Cat S42 een nieuwe stap in de toekomst van hygiŽnisch productontwerp. In een studie van de universiteit van Michigan troffen onderzoekers gemiddeld ruim 17.000 microben per telefoon aan. Een ander onderzoek van Deloitte toont aan dat de respondenten hun smartphone gemiddeld 47 keer per dag gebruikten. We raken het scherm aan met ongewassen handen en houden de telefoon vervolgens tegen ons gezicht. Hierdoor springen bacteriŽn en andere micro-organismen gemakkelijk over van huid op telefoon, en andersom.

Cat S42 - Gemakkelijk schoon te maken onder de kraan
Cat S42 - Gemakkelijk schoon te maken onder de kraan

Cat S42: zeer robuust

De Cat S42 met Biomaster-bescherming is, zoals alle Cat phones, getest conform de veeleisende militaire standaard MIL SPEC 810H en beschikt over een IP68- en IP69-rating, waarmee het toestel dus stof- en waterdicht is. De telefoon heeft valtests doorstaan van 1,80 meter op staal op elke hoek van het toestel, overleeft thermische schokken, extreem hoge en lage temperaturen, vibratie- en tuimeltests en zoute nevel en is volledig waterproof tot 1,5 meter diepte gedurende 35 minuten. De Cat S42 is gebouwd zodat je er altijd en overal op kunt vertrouwen, of het nu in zware werkomstandigheden is of tijdens extreme outdoor-activiteiten.

Prijs en beschikbaarheid

De Cat S42 met Biomaster-bescherming is vanaf begin 2021 voor een adviesprijs van EUR 249. Later dat jaar zullen ook de andere apparaten in de lijn Cat phones van de Biomaster-bescherming worden voorzien.

portablegear.nl