Interessant:

Nieuwe camerastandaard met Mate 40 Pro

nieuws 22 oktober 2020 om 14:12

Huawei heeft vandaag online haar nieuwe Mate 40 serie geÔntroduceerd, bestaande uit de Mate 40, de Mate 40 Pro en de Mate 40 Pro+. In Nederland verschijnt enkel de Mate 40 Pro.

Richard Yu, Executive Director en CEO van Huawei CBG: "De Huawei Mate Series etaleert elk jaar de meest vooruitstrevende technologie. Ook in deze onzekere tijden zetten we ons in voor een betere toekomst. Onze focus ligt op innovatieve technologie met een positieve en betekenisvolle impact op het leven van onze consumenten. In de toekomst willen we samen met onze partners de Seamless AI Life ervaring dichter bij de consument brengen."

Design en scherm

Het design van de Huawei Mate 40 Pro en Pro+ is iconisch, innovatief en met precisie uitgevoerd. De zogenaamde Space Ring op de achterzijde is een ware eye-catcher. Het 88 graden Horizon Display creŽert een meeslepende schermervaring en door de gebogen afwerking ligt het toestel comfortabel in de hand. De smartphones hebben een IP 68 stof- en waterbescherming en beschikken over een kleinere notch met 3D Face Unlock, een ultrabreedhoekselfielens en Gesture Control, waarmee je met handgebaren het toestel kan bedienen.

Huawei Mate 40 Pro - Fraaie achterkant
Huawei Mate 40 Pro - Fraaie achterkant

Krachtige processor

De Huawei Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+ huisvesten de krachtige Kirin 9000 Series waarmee je zorgeloos kan multitasken en surfen op het 5G-netwerk. De Kirin 9000 is Huawei's meest geavanceerde 5 nanometer 5G SoC en levert een betere prestatie en efficiŽnter energieverbruik op. Voor de eerste keer beschikt het 5G SoC vlaggenschip over meer dan 15.3 miljard transistors, waardoor het de meest complete 5G SoC tot nu toe is. De krachtige CPU is opgesteld in een drie levels heterogene architectuur en klokt snelheden tot 3.13 GHz. Huawei integreerde in de SoC zowel een 24-Core Mali-G78 GPU en innovatie NPU met twee grote cores en een kleine core, die de AI op het toestel naar een nieuw niveau tillen. De Huawei Mate 40 Pro en Pro+ bevatten daarnaast de krachtigste GPU ooit op een Huawei-toestel, 50% krachtiger dan z'n voorganger. Het resultaat is een uitstekend grafisch vermogen voor bijvoorbeeld het spelen van mobiele games. Het 6.76" OLED-scherm biedt een verbeterde respons in combinatie met een 240 Hz Touch Sample Rate (het aantal keren dat een scherm de aanraakinvoer van een gebruiker in een seconde kan detecteren en de motor voor haptische feedback).

Camera

Leica ontwierp mee aan het camerasysteem van de Mate 40 Serie, net als bij eerder Huawei toestellen. De Ultra Wide Cine Cameralens geeft een breder gezichtsveld met meer detail, een verbeterde lichtprestatie en ook een verbeterde beeldcorrectie op basis van algoritmen. De Huawei Mate 40 Pro heeft een optische periscoop telefoto camera voor de ondersteuning van de 10x hybride zoom en 50x digitale zoom. De Mate 40 Pro+ heeft een dual-telefoto camera met 20x hybrid zoom en 100x digitale zoom. De Huawei Mate 40 Pro en Mate 40 Pro+ bieden een 3:2 cinemastijlratio. Beide camera's filmen in 4K en zijn uitgerust met Steady Shot, XD Fusion en HDR Engine voor een uitstekende belichting, zelfs bij hoog contrast. Extra features zijn de Tracking Shot, de Story Creator voor cinematische effecten, het eenvoudig gebruik van achtergrondmuziek, filters en effecten, Audio Focus, Audio Zoom en betrouwbare geluidsopnames via bluetoothapparaten.

Huawei Mate 40 Pro - Voorkant met selfiecamera
Huawei Mate 40 Pro - Voorkant met selfiecamera

De Ultra Vision Selfie Camera van de Mate 40 Pro en Pro+ vergemakkelijken vloggen en het nemen van selfies in 4K-kwaliteit door de drie verschillende gezichtsvelden - van dichtbij tot veraf - zodat je altijd perfect in beeld bent. De Slow-Motion Selfie voegt daar nog een extra dimensie aan toe. Met een totaalscore van 136 punten krijgt de Mate 40 Pro de hoogste DXOMark classificering ooit. Op het gebied van fotografie kreeg het toestel 140 punten, 116 punten voor video en 88 punten voor zoom. Met 104 punten is de selfie camera ook het hoogst gewaardeerd.

Met EMUI 11

EMUI 11 geeft je de privacy en bescherming die ze nodig hebben. Het besturingssysteem is uitgerust met CC EAL5+ certificering, het hoogste commerciŽle beschermingscertificaat voor een microkernel. EMUI 11 biedt ook nieuwe privacymogelijkheden. Voordat beelden worden gedeeld, kan persoonlijke data zoals locatie, tijd en smartphonedetails, eenvoudig worden verborgen. Note Lock beschermt bovendien persoonlijke gegevens met een pincode of met biometrische gegevens van de gebruiker. De Huawei Mate 40 Series draait op Huawei Mobile Services (HMS) en dus niet op een reguliere Android versie. Hierdoor zal je niet alle apps op het toestel kunnen installeren. De ondersteuning van apps wordt wel steeds beter, maar het blijft een uitdaging om al je apps geÔnstalleerd te krijgen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Mate 40 en Mate 40 Pro zijn beschikbaar in Black en Mystic Silver. De Huawei Mate 40 Pro+ is uitgerust met een nanotech keramische achterkant in Ceramic White of Ceramic Black. Voorlopig komt alleen de Mate 40 Pro naar Nederland. De Huawei Mate 40 Pro is vanaf 22 oktober 2020 te bestellen in Mystic Silver en Black met een verkoopadviesprijs 1.200 euro.

portablegear.nl