Interessant:

Samsung maakt verpakking duurzamer

nieuws 29 januari 2019 om 12:36

Samsung start per direct met het verminderen van plastic verpakkingsmateriaal. De Koreaanse electronicafabrikant gaat plastic vervangen door papier en andere duurzame alternatieven, zoals gerecyclede en bio-based kunststof en papier.

Geen beschermfolies meer

Voor mobiele telefoons, tablets en wearables vervangt Samsung het plastic dat wordt gebruikt in de houders door pulp. De tassen waarin accessoires worden geleverd zijn voortaan van milieuvriendelijk materiaal. Ook vernieuwt Samsung het ontwerp van de oplader van smartphones. De glimmende buitenkant wordt vervangen door een matte finish. Om plasticverbruik verder terug te dringen, worden niet langer beschermfolies gebruikt. Het plastic verpakkingsmateriaal dat wordt gebruikt om huishoudelijke apparaten - zoals TV’s, koelkasten, airconditioners en wasmachines - te beschermen, wordt vervangen door gerecyclede materialen en biokunststoffen van bijvoorbeeld zetmeel en suikerriet.

Alleen gecertificeerd papier

Verder kiest Samsung er vanaf 2020 voor alleen nog te werken met papier dat is gecertificeerd door wereldwijde milieuorganisaties, zoals de Forest Stewardship Council, het Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme en het Sustainability Foresty Initiative. Dit papier zal worden gebruikt voor verpakkingen en handleidingen.

“Samsung maakt zich sterk voor het aanpakken van maatschappelijke milieuproblemen, zoals uitputting van grondstoffen en plastic afval,” zegt Gyeong-bin Jeon, hoofd van Samsungs Global Customer Satisfaction Center. “Wij zetten ons in voor het recyclen van hulpbronnen en het minimaliseren van de vervuiling afkomstig van onze producten. We zullen meer milieuvriendelijke materialen gebruiken, zelfs als dit hogere kosten tot gevolg heeft.”

Tot 2030 wil Samsung 500.000 ton gerecyclede kunststoffen gebruiken en 7,5 miljoen ton afgedankte producten verzamelen (beide cumulatief vanaf 2009).

portablegear.nl