Interessant:

Bedien je Ford op afstand met FordPass

nieuws 12 december 2018 om 14:49

Ford komt met de FordPass, waarmee je altijd verbonden bent met je connected Ford. Zo kan je files vermijden, in de auto online zijn, de auto op afstand bedienen en onderhoud slim plannen.

Update 17 januari 2019: prijzen van de databundels toegevoegd.

FordPass is er voor alle Ford-modellen met een FordPass Connect-modem. Momenteel betreft dat de nieuwste Ford Focus en Transit Connect en later dit jaar de Fiesta en EcoSport. FordPass maakt het tijdens een rit voor alle inzittenden mogelijk om gebruik te maken van internet. Smartphones en tablets zijn eenvoudig te verbinden dankzij de Wifi-hotspot in de auto. Deze is de eerste drie maanden (maximaal 3 GB) gratis. Daarna kies je via Vodafone zelf een databundel. Deze kosten 5 euro (1 dag met 1 GB), 15 euro (1 maand met 3 GB), 25 euro (1 maand met 10 GB) of 125 euro (1 jaar met 50 GB).

Afstandsbediening voor je auto

Met FordPass wordt je smartphone de afstandsbediening van de auto. Zo zijn de connected modellen met modem via de app te openen en af te sluiten. Ook kunnen anderen (eenmalig) toegang krijgen tot de auto, bijvoorbeeld voor het afleveren van een pakketje. Daarnaast zijn de connected modellen met automatische transmissie op afstand te starten. Zo wordt het mogelijk om in de winter in een ijsvrije en warme auto te stappen en in de zomer in een voorgekoelde. Bij deze functies blijven de deuren altijd vergrendeld. Bovendien is wegrijden zonder sleutel niet mogelijk.

FordPass app ook voor niet connected auto's

Ook Ford-rijders zonder een connected auto kunnen de FordPass app gebruiken. Zo kan je via de app routes vooraf plannen Ún delen. Tijdens de reis maakt het navigatiesysteem gebruik van Live Traffic verkeersinformatie. De eerste twee jaar is deze dienst gratis. De kosten van de volgende jaren zijn nog niet bekend. De route wordt continu aangepast aan de actuele verkeerssituatie. Zo helpt FordPass bij het vermijden van files. Bovendien bespaart FordPass tijd doordat de app snel de dichtstbijzijnde tankstations en meest voordelige en parkeerplekken weet te vinden.

Hulp altijd bij de hand

Bij pech zijn de hulpdiensten van Ford Assistance direct op te roepen via de app - 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Het is ook mogelijk om in de app de gegevens van de eigen Ford-dealer te bewaren. Dat maakt het eenvoudig om contact op te nemen met de dealer; zo is een werkplaatsafspraak gemakkelijk gemaakt. Via de app is de handleiding van de auto altijd en overal in te zien en zijn zelfhulpartikelen van AskFord beschikbaar. En voor nog gedetailleerdere informatie zijn er de FordPass-Guides: via een chat reageren experts per omgaande; indien nodig zelfs aangevuld met telefonische ondersteuning.

portablegear.nl