Interessant:

Archos met telefoon en tablet voor kinderen

nieuws 26 april 2018 om 10:08

Archos komt met de Junior serie, bestaande uit een tablet en een telefoon, speciaal voor jongere gebruikers. De tablet is bestemd voor kinderen vanaf 3 jaar en de smartphone is ontwikkeld voor kinderen vanaf 7 jaar. De Junior modellen hebben speciale software voor ouderlijk toezicht, bieden web filtering en speciale apps.

De Archos Junior Tab tablet en de Archos Junior Phone telefoon beschikken over de meest essentiŽle componenten voor gebruik door kinderen. Een Quad-Core processor, met 1 GB RAM en een opslagcapaciteit van 8 GB zorgt voor elementaire processorkracht. De tablet heeft een 10,1-inch scherm en de telefoon een 5-inch scherm. Daarnaast zijn ze voorzien van twee camera's en een 4.000 mAh en 2.000 mAh accu.

Beide Junior producten worden geleverd met een gratis abonnement op Qustodio van 1 jaar. Normaal kost dit 42,95 euro per jaar. Qustodio is, volgens Archos, de meest gebruikte ouderlijk-toezicht-applicatie met meer dan 1,5 miljoen gebruikers wereldwijd. Het stelt je in staat om tijdslots te bepalen om de dagelijkse tijd die op de tablet of smartphone wordt besteed te beperken. Je hebt verder toegang tot een dashboard, toegankelijk vanaf hun eigen smartphone of PC, om de digitale activiteit van je kind in de gaten te houden. Met deze krachtige tool kan je toezicht houden, beheren en beschermen met een klik. Kinderen kunnen dus op deze manier beschermd worden tegen de groeiende bedreigingen zoals ongepaste informatie, online intimidatie en/of bedreiging en gebruiksverslaving.

Archos Junior Phone
Archos Junior Phone

Qwant Junior is een zoekmachine speciaal gericht op kinderen. Het respecteert hun privacy terwijl het daarnaast het ontdekken en het delen vergemakkelijkt door een sociale benadering. Het stelt kinderen in staat om het internet beter te ontdekken en te surfen vanuit een echte, moderne, snelle en vooral veilige browser. Qwant Junior technologie zorgt ervoor dat kinderen geen toegang hebben tot websites die niet geschikt zijn voor hun leeftijd tijdens het browsen. Als het kind probeert te surfen op een pagina met ongepaste inhoud blokkeert Qwant Junior de toegang en meldt dat de inhoud ervan niet geschikt is voor hun leeftijd.

Ook YouTube Kids wordt meegeleverd. YouTube Kids is de video applicatie die speciaal is ontworpen voor kinderen. Ze hebben veilig toegang tot hun favoriete tekenfilms, documentaires en muziek video's. Het stelt je ook in staat om meerdere profielen aan te maken die gebaseerd zijn op de leeftijden van de kinderen in het gezin. Per profiel kan dan ingesteld worden welke informatie wel of niet toegankelijk is voor hun kinderen en voor hoe lang.

De Archos Junior Tab en Archos Junior Phone komen beschikbaar vanaf juni 2018 vanaf 79,99 euro. Het aantal kindertablets is beperkt. Kurio heeft een aantal producten speciaal voor kinderen.

portablegear.nl