Interessant:

LG met AI-technologie voor smartphones

nieuws 14 februari 2018 om 13:07

LG introduceert dit jaar de eerste AI-technologie voor haar smartphones op het Mobile World Congress in Barcelona. De nieuwe technologie zal in 2018 al geïmplementeerd worden bij de LG V30 2018, een verbeterde versie van de LG V30.

De nieuwe artificial intelligence (AI) technologie verbetert zowel de kwaliteit van de camera als de kwaliteit van de spraakherkenning. Een aantal van de nieuwigheden zal niet alleen mogelijk zijn op de nieuwste LG smartphones maar ook op iets oudere modellen met geschikte hardware.

AI verbetert camera

De nieuwe V30 kan objecten die je op beeld wil vastleggen, automatisch herkennen. Op basis van deze informatie wordt de best passende modus aangeboden. Tegelijkertijd past de camera de kleuren, de warmte en het contrast van het beeld aan. De camera analyseert duizenden verschillende beelden en op basis van die analyse wordt het mooiste beeld gecreëerd. Bij camera’s van andere smartphones wordt vaak de externe lichthoeveelheid gemeten, maar dankzij AI-Vision wordt de lichtinval gemeten op het moment dat je een beeld vastlegt. Hierdoor wordt de hoeveelheid licht perfect op het gewenste beeld afgesteld.

Makkelijker shoppen met AI

Winkelen zou (in theorie) ook eenvoudiger moeten worden. Door de camera naar een object te richten, herkent die in no-time QR-codes en zoek je gemakkelijk naar de juiste afbeelding of andere opties. Zo kan je door de slimme beeldherkenning ook gemakkelijk terugvinden waar je het artikel kan kopen voor de laagste prijs.

Een ander onderdeel van de nieuwste AI-technologie is de spraakherkenning. Daardoor kan je tal van functies activeren door stemcommando's. Door de samenwerking met Google Assistant zijn dat nu reeds 32 geïmplementeerde bevelen, ten opzichte van 23 in 2017.

“Zoals we afgelopen maand tijdens CES hebben gecommuniceerd, ligt de focus voor de toekomst bij LG op AI, niet enkel op hardware en snelheid,” zegt Jeroen Peeters, Manager Engineering Benelux bij LG Electronics. “Met de toevoeging van AI op de V30 beantwoorden we aan de vraag van de consument die hierop zat te wachten. We willen dat graag verder doortrekken naar andere modellen om zo nog slimmere smartphones te creëren.”

portablegear.nl