Interessant:

Nederlande startup met innovatie camera

nieuws 28 februari 2017 om 14:30

De Nederlandse startup Roader introduceert van de zomer een draagbare camera, waarmee je eenvoudig gebeurtenissen in het verleden kan vastleggen. Deze speciale momenten kunnen vervolgens direct en zonder bewerken gedeeld worden met vrienden en familie.

De camera is voor het eerst aan het publiek getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona en zal in de loop van 2017 verkrijgbaar zijn via de grote online retailkanalen. De Time Machine Cam van de Nederlandse startup Roader maakt sciencefiction werkelijkheid en zorgt ervoor dat je nooit meer een bijzonder moment hoeft te missen.

“Een kind dat zijn eerste stapjes zet, een spectaculaire meteorietenregen, of Justin Bieber in de supermarkt: hoe vaak slaan we onszelf voor het hoofd dat we onze smartphone niet op tijd uit onze zak wisten te vissen? Net als een body cam, wordt de Time Machine Cam op het lichaam gedragen, maar pas op het moment dat er iets bijzonders gebeurt, drukt de gebruiker op de knop en wordt er tot tien seconden terug in de tijd opgenomen, plus de tien seconden erna. Zo worden de bijzondere momenten, zonder editen en zonder overzetten, direct vereeuwigd en deelbaar op social media. Dus de eerstvolgende keer dat je een ufo ziet, ben je op tijd om het te bewijzen aan je vrienden.” aldus Roader in een persbericht.

De Roader Time Machine Cam zal in de loop van 2017 beschikbaar komen voor 149 euro via alle grote online retailkanalen. De hardware wordt ondersteund door een softwareplatform met een webportal, voor het soepel en gebruiksvriendelijk publiceren en delen van filmpjes. Er is een automatische integratie met mobiele platforms en native sharing maakt het mogelijk om met één klik de opnames te delen via alle sociale kanalen. De camera heeft een HD-resolutie van 1080 bij 1080 en een accuduur van ongeveer vier uur.

portablegear.nl